Info från familjeliv.se

Vecka 24


Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när
magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Jag mår bra och njuter av varje minut av att vara gravid! Dina rörelser och sparkar i magen blir allt mer tydliga. Underbart att känna! Och nu känner pappa Sebastian dom tydligare också, vilket är härligt! Tiden går fort, men vi vill ha dig här nu. Längtar efter dig mitt hjärta ♥

God morgon!

Igår gick det inte att blogga för mig. kom inte in på blogg.se! Men nu är jag inne och kan blogga :) Härligt!

Denna söndag kommer nog bli bra, har redan varit nere i tvättstugan och slängt in tvätt, sopat av på loftgången. Älsklingen gör frukost och har torkat av skåpen i köket ;) Härligt att man inte sover bort hela dagen! ;)

Dock har jag jätte ont i halsen :( Men vi får hoppas på att det går över!

Igår kväll så lagade vi mat (baconrullad fläskfile med potatisgratäng) och sen kollade vi på robinson finalen. Efter det så kollade vi på saw 6. Sen gick vi och lade oss tidigt som två gamlingar. haha! Men det är ju så skönt att sova nu :) hihi!

Det kommer upp bilder på magen som jag knäppte igår..


God morgon!

Nu sitter jag här i sängen och har fått en sovmorgon ;) skönt! Fast man har varit vaken till och från helatiden för katterna har ju haft krig. :P

Igår tog vi det bara lugnt framför tvn ;) Det blev även en tidig kväll! Idag vet jag inte alls vad som händer, vi måste åka och handla iaf!

Vad gjorde ni igår då?
Och vad händer idag?


juste jag går in i vecka 24 idag så det kommer upp bilder på magen ;)